Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Rectangle 212 + Rectangle 212 + Rectangle 212 Created with Sketch. Slice 1 Created with Sketch Beta. > Slice 1 Created with Sketch Beta. > Slice 1 Created with Sketch Beta. > Slice 1 Created with Sketch Beta. > Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Twitter Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta.

MUU TIEDOTE 23.1.2019

Suunnittelu- ja konsultointialalla on vetoa – Pöyry palkkaa 200 uutta harjoittelijaa

Suunnittelu- ja konsultointiala vetää nuoria osaajia puoleensa. Pöyry panostaa vahvasti opiskelija- ja oppilaitosyhteistyöhön ja palkkaa noin 200 harjoittelijaa eri puolilla Suomea.

Suunnittelu- ja konsultointialalla on nyt imua tekniikan alan opiskelijoiden parissa. Esimerkiksi RILin kesätyökyselyn 2018 mukaan viidestä houkuttelevimmasta työnantajasta neljä on suunnittelu- ja konsultointiyrityksiä, kun Universumin tutkimuksessa nuorten tekniikan ammattilaisten ihanteellisimpien työnantajien kärkikymmenikössä niitä on kolme.

Alalle havittelevien opiskelijoiden ja nuorten ammattilaisten tilanne on sikäli hyvä, että uusille osaajille on myös kysyntää. Juuri nyt Pöyry panostaa vahvasti opiskelijoiden rekrytointiin. Pelkästään tammikuun aikana pöyryläiset tapaavat eri opiskelijatapahtumissa mm. Vantaalla, Oulussa, Tampereella, Kuopiossa ja Lappeenrannassa noin 1500 opiskelijaa. Kiinnostus uutta Pöyry Stars -urapolkuohjelmaa kohtaan on ollut suurta.

Kahden vuoden Pöyry Stars -ohjelmaan ollaan ottamassa noin 60 opiskelijaa, joiden lisäksi palkataan paljon opiskelijoita myös lyhyempiin harjoittelujaksoihin ja kesätöihin sekä diplomi- tai opinnäytetyöntekijöiksi.

”Tarve tulevaisuuden osaajille on suuri, ja yhteensä haemme kesään mennessä noin 200 uutta harjoittelijaa. Osaajatarve ei kohdistu vain pääkaupunkiseudulle, sillä asiakkaamme ovat eri puolilla Suomea ja 23 toimiston verkostomme kautta me haluamme olla lähellä asiakasta”, kertoo Pöyryn korkeakouluyhteistyöstä Suomessa vastaava Mikko Hyytinen.

Rekrytointipaine ei myöskään ole vain suhdanteista johtuvaa tilapäistä työvoimapulaa, vaan esimerkiksi tulevien eläköitymisien vuoksi tarve on pysyvää. Siksi vahvat siteet myös korkeakouluihin ovat Pöyrylle tärkeitä, sekä koulutuksen kehittämisen että osaajien rekrytoinnin kannalta. 

Tuhansia opiskelijoita tammikuun tapahtumissa

Pöyry järjestää säännöllisesti erilaisia opiskelijatapahtumia ja osallistuu ura- ja rekrytointitapahtumiin sekä vierailee korkeakouluissa, jotta opiskelijoilla olisi mahdollisuuksia tavata pöyryläisiä ja kysellä työskentelystä suunnittelu- ja konsultointialalla sekä kuulla opiskelijoille tarjottavista mahdollisuuksista. Tammikuun suuret opiskelijaekskursiot Pöyryn toimistoille Vantaalla ja Oulussa menivät nopeasti täyteen.

”Esimerkiksi Oulussa meillä on tänään 200 opiskelijaa vierailemassa toimistollamme, ja saman verran huomenna Vantaalla. Lisäksi osallistumme monenlaisiin tapahtumiin oppilaitoksissa, ja teemme tiivistä opetusyhteistyötä. Opiskelijat ovat meille todella tärkeitä, ja meillä on kiinnostavia mahdollisuuksia tarjolla eri tekniikan ja luonnontieteiden alojen opiskelijoille”, Hyytinen jatkaa.

Lue lisää Pöyry Stars -ohjelmasta: http://www.poyry.fi/ura-poyrylla/poyry-opiskelijoille/poyry-stars
Lue lisää Pöyryn oppilaitosyhteistyöstä: http://www.poyry.fi/opiskelijoille

Tiesitkö: Pöyry työllistää Suomessa 1600 infra- energia- ja teollisuussektorin ammattilaista 23 paikkakunnalla, Hangosta Kittilään.