Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Rectangle 212 + Rectangle 212 + Rectangle 212 Created with Sketch. Slice 1 Created with Sketch Beta. > Slice 1 Created with Sketch Beta. > Slice 1 Created with Sketch Beta. > Slice 1 Created with Sketch Beta. > Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Twitter Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta.

MUU TIEDOTE 22.3.2019

Pöyryn asiantuntijat jalkautuivat kouluihin jakamaan vesitietoa maailman vesipäivänä

Maailman vesipäivää vietetään tänään 22. maaliskuuta. Päivän tarkoituksena on korostaa kaikkien ihmisten oikeutta puhtaaseen veteen. Puhdas talousvesi ja toimiva viemäröinti- ja jätevesijärjestelmä edistävät maailmanlaajuista kestävää kehitystä ja hyvinvointia – asioita, joista ei välttämättä puhuta tarpeeksi usein länsimaissa. Pöyryn vesiasiantuntijat päättivätkin vesipäivän kunniaksi jalkautua kouluihin eri puolilla Suomea kertomaan lapsille ja nuorille veden merkityksestä.

”Maailman vesipäivän teema on tänä vuonna ’Leaving no one behind’. Se tarkoittaa kestävien vesiratkaisujen kehittämistä niin, että kaikki hyötyvät. Haluamme osaltamme olla edistämässä tavoitetta paitsi asiakastyössämme myös lähettämällä maailman vesipäivänä asiantuntijoitamme suomalaisiin kouluihin kertomaan toimivan vesihuollon tärkeydestä ja siitä, miten se Suomessa kestävästi toteutetaan”, sanoo Reijo Kuivamäki, Pöyryn Vesi-liiketoimintayksikön Pohjois-Euroopan alueen johtaja.

Maailman noin 200 valtiosta vain noin 30 - 40 maassa eri lähteistä riippuen on turvallista juoda vettä hanasta. Suomi on yksi näistä maista. Väestömäärään nähden Suomessa on myös runsaasti vesivaroja, joten vettä on totuttu käyttämään huolettomasti ja sitä pidetään itsestäänselvyytenä. Vastaavasti vain noin 20 % maailman jätevesistä puhdistetaan.

”Maailman vesivaroista vain alle prosentti on ihmiselle käyttökelpoisessa muodossa. Me Suomessa olemme onnellisessa asemassa, koska meillä on toimiva vesihuolto- ja jätevesijärjestelmä. Se ei kuitenkaan tapahdu itsestään vaan vaatii erityisosaamista ja monimutkaisia prosesseja. Olemme ylpeitä Pöyryllä, että saamme olla mukana antamassa panoksemme turvallisen talousveden ja puhtaiden vesistöjen edistämiseksi”, Kuivamäki jatkaa.

Lisätietoja:

Pöyry
Reijo Kuivamäki
Johtaja, Vesi-liiketoimintayksikkö

Puh. 050 4012416

Tiesitkö? Pöyryllä on yli 50 vuoden kokemus vesiprojekteista.

Tietoa Pöyrystä
Pöyry on kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö. Tarjoamme asiakkaille lämpö- ja sähkövoiman tuotantoon, siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, biojalostukseen ja kemianteollisuuteen, kaivos- ja metalliteollisuuteen sekä infraan, vesihuoltoon ja ympäristöön liittyviä palveluja. Kehitämme yhdessä älykkäitä ratkaisuja ja hyödynnämme viimeisimpiä digitaalisia innovaatioita. Pöyryn liikevaihto vuonna 2018 oli 579 miljoonaa euroa, ja yhtiön osakkeet on listattu Nasdaq Helsingin pörssissä. Noin 5 500 asiantuntijaa. 40 maata. 120 toimistoa.