Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Rectangle 212 + Rectangle 212 + Rectangle 212 Created with Sketch. Slice 1 Created with Sketch Beta. > Slice 1 Created with Sketch Beta. > Slice 1 Created with Sketch Beta. > Slice 1 Created with Sketch Beta. > Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Twitter Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta.

LEHDISTÖTIEDOTE 5.12.2018

Pöyry sopi jälleen työntekijöidensä kanssa työehtosopimustasoa korkeammista palkankorotuksista

Pöyry Oyj Lehdistötiedote 5.12.2018 klo 07:00 EET

Vuoden 2018 tapaan palkankorotusten taso vuodelle 2019 sidottiin yhtiön tilauskantaan paikallisella sopimuksella. Alalla ollaan menossa yhä vahvemmin kohti yrityskohtaista ja yksilöllistä palkanmuodostusta.

Pöyry Finland Oy:n palkankorotuskierros on saatu päätökseen. Vuoden alussa kaikille työntekijöille maksettavaa yleiskorotusta pienennettiin paikallisella sopimuksella 0,7 prosenttiin, ja vastaavasti työpaikkakohtaisen erän osuutta nostettiin yli työehtosopimuksen minimirajan. 
 
Työpaikkakohtaisen erän suuruudeksi sovittiin joko 1,1 % tai 1,6 %, riippuen yhtiön tilauskannasta. Mikäli tilauskanta saavuttaa asetetun tavoitteen, käytetään suurempaa korotusprosenttia. Pöyryllä on myös sovittu yhdessä neuvottelemalla kriteerit sille, miten työpaikkakohtainen erä jaetaan henkilöstön kesken. Korotusten kohdistaminen on viety lähiesimiestasolle ja työssä suoriutuminen sekä palkkatasa-arvo ovat keskeisiä kriteereitä.
 
Kohti suoritusperusteista palkanmuodostusta
 
Sopimuksesta tekee poikkeuksellisen se, että työntekijäosapuoli on valmis kantamaan osan taloudellisesta riskistä siten, että yrityksen tilanteen ollessa hyvä myös palkkoja korotetaan enemmän. Neuvottelemalla päästiin sopimukseen, josta molemmat osapuolet hyötyvät ja jolla suoritukseen perustuvaa osuutta päästiin kasvattamaan.
 
Suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden työehtosopimukset antavat mahdollisuuden sopia mahdollisten palkankorotusten suuruudesta, toteutustavasta ja ajankohdasta paikallisesti. Pöyry Finland Oy:n toimitusjohtaja Juuso Pajusen mukaan Pöyry halusi hyödyntää tämän mahdollisuuden ja neuvotella juuri Pöyrylle ja sen työntekijöille optimaalisen ratkaisun.
 
"Olemme saavuttaneet hyvän neuvottelukulttuurin luottamusmiesten ja henkilöstön kanssa. Alan työehtosopimuksissa ollaan menossa yleiskorotuksista yhä vahvemmin kohti yrityskohtaista ja yksilöllistä palkanmuodostusta. Yksilökohtaisempi palkkamalli lisää mahdollisuuksiamme kannustaa ja palkita hyvistä suorituksista ja näin parantaa tuottavuutta", Juuso Pajunen kertoo. 
 
Lisätietoja:
 
Juuso Pajunen
toimitusjohtaja, Pöyry Finland Oy
 
Puh. 040 584 9722
 
Tiesitkö: Pöyry työllistää Suomessa 1600 infra-, energia- ja teollisuussektorin ammattilaista 21 paikkakunnalla, Hangosta Rovaniemelle.
 
Tietoa Pöyrystä
 
Pöyry on kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö. Tarjoamme asiakkaille lämpö- ja sähkövoiman tuotantoon, siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, biojalostukseen ja kemianteollisuuteen, kaivos- ja metalliteollisuuteen sekä infraan, vesihuoltoon ja ympäristöön liittyviä palveluja. Kehitämme yhdessä älykkäitä ratkaisuja ja hyödynnämme viimeisimpiä digitaalisia innovaatioita. Pöyryn liikevaihto vuonna 2017 oli 522 miljoonaa euroa, ja yhtiön osakkeet on listattu Nasdaq Helsingin pörssissä. Noin 5 500 asiantuntijaa. 40 maata. 115 toimistoa.
 
Vuonna 2018 Pöyry juhlistaa ylpeänä 60-vuotista taivaltaan yhdessä henkilöstönsä, asiakkaidensa ja kumppaneidensa kanssa.
 
Vieraile verkkosivuillamme www.poyry.fi ja seuraa meitä sosiaalisessa mediassa: Twitter | LinkedIn | Facebook | YouTube