Henrik Ehrnroothille arvostettu Energy Globe -palkinto työstä kestävien ratkaisujen edistäjänä | Pöyry in Finland Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Rectangle 212 + Rectangle 212 + Rectangle 212 Created with Sketch. Slice 1 Created with Sketch Beta. > Slice 1 Created with Sketch Beta. > Slice 1 Created with Sketch Beta. > Slice 1 Created with Sketch Beta. > Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Twitter Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta.

MUU TIEDOTE 13.11.2019

Henrik Ehrnroothille arvostettu Energy Globe -palkinto työstä kestävien ratkaisujen edistäjänä

13.11.2019 klo 20:00 EET

Pöyryn entiselle pitkäaikaiselle hallituksen puheenjohtajalle ja nykyiselle ÅF Pöyryn hallituksen jäsenelle Henrik Ehrnroothille on myönnetty arvostettu kansainvälinen Energy Globe -kunniapalkinto hänen merkittävästä kansainvälisesti vaikuttavuutta tuottavasta työstä ja uutta luovasta toiminnasta kestävän kehityksen ja ilmastoystävällisten ratkaisujen edistäjänä.

Kansainvälinen Energy Globe World Award -palkinto jaetaan nyt 20:ttä kertaa. Tämä ’kestävän kehityksen Nobel’ kokoaa yhteen ja esittelee kestävän kehityksen eteen tehtävää työtä ympäri maailmaa ja siirtää painopistettä kohti vaikuttavuutta sekä ratkaisuja ja tekoja. Lisäksi palkinto voidaan myöntää tunnustuksena yksittäisen henkilön tekemästä työstä. Palkinnon myöntää vuosittain Energy Globe -säätiö, joka toimii kestävän kehityksen ja energiatehokkuuden innovaatioiden edistäjänä sekä tiedon levittäjänä. Säätiön toimintaa ohjaa kansainvälinen jury, jonka puheenjohtajana toimii intialainen naisten ja lasten ministeri Maneka Gandhi.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Henrik on yksi johtavista biotalouden ratkaisujen edistäjistä, joka on koko 40-vuotisen uransa aikana tehnyt aktiivisesti työtä kestävän kehityksen puolesta. Hän on myös yksi Climate Leadership Coalitionin (CLC) perustajajäsenistä ja johtanut sen hallitusta vuodesta 2017. CLC:n jäseninä on yrityksiä, tutkimuslaitoksia ja kaupunkeja, jotka pyrkivät omilla aloillaan johtaviksi ilmastoasioiden edistäjiksi. Henrikin puheenjohtajakauden aikana CLC on kasvanut jäsenmäärältään Euroopan johtavaksi yritysmaailman ilmastoverkostoksi.

”Metsäteollisuus, jonka parissa aloitin urani 40 vuotta sitten, oli saastuttava ja huonomaineinen teollisuudenala. Siitä on tänä ajanjaksona kehittynyt uuden ’bioekonomian’ kulmakivi, joka tuottaa uudistuvista raaka-aineista kierrätettäviä ja biohajoavia tuotteita. Metsäteollisuuden energiantarve tuotetaan bioenergialla, ja veden käyttö on kymmenesosa siitä, kun aloitin urani. Vedet puhdistetaan biologisesti ja palautetaan luontoon puhtaana. Metsäteollisuus istuttaa uusia metsiä monissa maissa. Tämä transformaatio on ollut kannattavaa liiketoimintaa. Tämä on esimerkki teollisesta murroksesta, jonka avulla myös ilmastonmuutos voidaan selättää”, sanoo Henrik Ehrnrooth.

Henrik aloitti uransa Pöyryllä 40 vuotta sitten ja toimi yhtiön toimitusjohtajana vuosina 1986 – 1995. Pöyryn hallituksessa hän oli 1996 - 2019, josta 2003 - 2019 hän toimi hallituksen puheenjohtajana.  Henrik jatkaa yhdistyneen ÅF Pöyryn hallituksen jäsenenä.

ÅF Pöyry onnittelee Henrikiä palkinnosta!