Minun pöyryni

'Tämän työn suola on asiakkaat ja heidän kanssaan tehty yhteistyö'

Ida Erämaa, ryhmäpäällikkö

On mielenkiintoista nähdä kuinka ryhmädynamiikka syntyy, kuinka kukin ryhmän yksilö ottaa paikansa ryhmässä, millaisia innovatiivisia ratkaisuja keksitään ja mitä uutta opitaan.

"Päädyin LVI-alalle sattuman kautta, mutta tästä on kehkeytynyt mielenkiintoinen ja haastava ura. Urani on muodostunut suunnittelusta, suunnittelun ohjauksesta, työmaavalvonnasta, rakennuttamistehtävistä ja projektinjohtamisesta. Kiinnostavimpina kohteina olen pitänyt peruskorjauksia tai sisäilmasto-ongelmakohteita. Vanhassa rakennuksessa tulee aina vastaan jotain uutta, jotain mitä ei tule esille suunnittelupöydän ääressä tai vanhoissa suunnitelmissa (jos sellaisia yleensä onkaan). Tällaisiin kohteisiin tutustuminen on mielenkiintoista, ja kun viimein päästään purkutöihin niin nähdään mitä rakennus on ”syönyt”. Tässä vaiheessa suunnitelmat menevät yleensä uusiksi havaittujen eriäväisyyksien tai uusien tietojen takia. Vanhoissa rakennuksissa on myös yleensä arvokkaita säilytettäviä yksityiskohtia, jotka tuovat oman lisänsä myös talotekniseen suunnitteluun.

Toinen mielenkiinnon kohteeni ovat ihmiset ja heidän toimimisensa ryhmässä. Tämä sai minut jatko-opiskelemaan teknologiaosaamisen johtamista. Nämä asiat tulevat eteen päivittäin suunnitteluprojekteissa, kun työtä tehdään vaihtuvissa ryhmissä. On mielenkiintoista nähdä kuinka ryhmädynamiikka syntyy, kuinka kukin ryhmän yksilö ottaa paikkansa ryhmässä, millaisia innovatiivisia ratkaisuja keksitään ja mitä uutta opitaan. Projektiryhmä kokonaisuudessaan vaikuttaa siihen millainen työn lopputulos on.

Nämä kaksi asiaa pitävät minut alalla ja ovat saaneet minut innostumaan kiinteistöpuolen taloteknisen suunnittelun kehittämisestä Pöyryllä. Tavoitteenamme on olla laadukas, toimiva ja innovatiivinen toimija sekä julkisen että yksityisen sektorin liike- ja toimitilarakentamisessa. Tämän työn suola on asiakkaat ja heidän kanssaan tehty yhteistyö. Pitkään jatkuneessa yhteistyössä unohtuvat asiakas vs. konsultti -rajat, kun molemmat pyrkivät samaan lopputulokseen; puhtaaseen ja terveelliseen sisäilmastoon sekä uusimalla teknologialla varustettuun asian mukaisesti toimivaan rakennukseen."