Minun Pöyryni

'Pöyryllä pääsee näköalapaikalle teollisuuden uusiin hankkeisiin'

Kati Maunuksela, projekti-insinööri

Pöyryllä on tilaa monenlaisille ihmisille ja osaamiselle.

"Olen koulutukseltani prosessitekniikan DI, opintosuuntana automaatio- ja tietotekniikka. Kun valmistumisen jälkeen täydensin osaamistani vielä kaivosalan jatkokoulutuksella, sain siellä vinkin Pöyrystä ja hakeuduin tänne alan töihin vuonna 2011.

Aloitin työt projekti-insinöörinä pääasiassa kaivosteollisuuden toimeksiannoissa, ja kokemuksen karttuessa olen toiminut myös projektipäällikkönä. Ensimmäiset vuodet tein esiselvitysvaiheen projekteja, viime vuodet olen työskennellyt toteutusprojekteissa, joihin on kuulunut myös työmaakomennuksia. Viimeisin oli 1,5 vuoden komennus Norjassa lannoitustehtaan laajennuksessa, missä meitä työskenteli parikymmentä pöyryläistä neljästä eri maasta. Ennen Norjaan lähtöä olin lyhyemmällä komennuksella kultakaivoksella Kittilässä. 

Minulle nämä komennuspaikat ovat sopineet loistavasti, sillä tykkään vaeltaa luonnossa ja siihen Norjassa oli hienot mahdollisuudet. Kittilässä pääsin eräänä työpäivänä kokemaan myös hienon elämyksen, kun sain ihailla auringonpimennystä työmaalla katkaistavaksi määrätyn piipun nokasta. 

Kolmeen sanaan tiivistettynä vastuu, vapaus ja työkaverit saavat viihtymään Pöyryllä. Pöyryn laaja-alaisuus, eri alojen asiantuntijat ja ammattilaiset, hyvät työkaverit sekä vapaus toteuttaa omia töitä tekevät Pöyrystä hyvän työpaikan minulle.

Täällä annetaan kokeilla eri työnkuvia, jos siihen löytyy halua. Asiakkaiden ja urakoitsijoiden kanssa työskentely sopii minulle. Työmaalla työskennellessä yhteinen tavoite asiakkaan ja urakoitsijoiden kanssa konkretisoituu.

Pöyryllä on tilaa monenlaisille ihmisille ja osaamiselle. Varmaan työssä kuin työssä auttaa oma-aloitteisuus ja tiimityötaidot. Koen, että uteliaisuudesta uusia asioita kohtaan on myös hyötyä. Työssäni olen päässyt tekemään monia asioita ensimmäistä kertaa, ja sitä kautta oppinut aina lisää. Tärkeimpänä oppina tähän asti pidän sitä, että olen saanut kokonaiskuvan, mitä kaikkea uuden laitosinvestoinnin toteuttaminen vaatii."