Minun pöyryni

'Pääsen kehittämään itseäni haastavissa suunnitteluprojekteissa'

Pekka Saarinen, projektipäällikkö

Olen ylpeä työstäni suunnitteluprojektien rautaisella moniosaajalla.

"Toimin projektipäällikkönä ratasuunnitteluhankkeissa Vantaan toimistolla. Tulin Pöyrylle headhunterin löytämänä vuonna 2012. Itse tunsin Pöyryn jo entuudestaan isona talona, josta löytyy asiantuntija joka lähtöön. Mielikuva on osoittautunut oikeaksi ja olen ylpeä työstäni suunnitteluprojektien rautaisella moniosaajalla.

Taustaltani olen yhdyskunta- ja ympäristötekniikan DI. Ennen Pöyrylle tuloa olin työskennellyt infrahankkeiden parissa jo yhdeksän vuoden ajan, työharjoittelustani suunnitteluavustajana alkaen.

Pöyry pyrkii aina rekrytoimaan parhaat osaajat. Täällä menestyvät tunnolliset, oma-aloitteiset ja eteenpäin pyrkivät ihmiset. Itsekin toimin ratahankkeissa aluksi suunnittelijana. Vuosien ja kokemuksen karttuessa sain vastatakseni myös pääsuunnittelijan ja tietomallikoordinaattorin tehtäviä. Olin mukana valmistelemassa Tampereen raitiotien allianssitarjousta, ja työn voitettuamme olen jatkanut hankkeessa projektipäällikkönä. Hyvällä asenteella selviää haasteista ja pääsee pitkälle.

Projektipäällikkönä vastaan useiden eri osa-alueiden suunnittelun etenemisestä, suunnitelmien yhteensovittamisesta, koko hankkeen etenemisestä ajallisesti, laadullisesti ja rahallisesti suunnitelmien mukaan sekä yhteydenpidosta asiakkaan kanssa. Tyypilliseen päivääni kuuluu pari, kolme kokousta, paljon puheluita ja sähköposteja sekä työn ja aikataulun seurantaa.  

Pöyryllä teemme isoja, haastavia suunnitteluhankkeita, joissa itsensä kehittäminen on mahdollista. Työn ulkopuolella innostun musiikista, jääkiekosta ja omasta perheestäni."