Minun Pöyryni

’Ongelmanratkaisu on minun juttuni’

Kirsi Kokkonen, osastonjohtaja, talotekniikka

Pöyry on oikea paikka tehdä työtä jolla on merkitystä, ja pystymme vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.

"Uuden oppiminen ja kansainvälisyys ovat aiheita, jotka motivoivat minua Pöyryllä. 20-vuotisen Pöyry-urani aikana olen suunnitellut talotekniikkaa 20 eri maahan. Projektit ovat teknisesti haastavia ja ongelmanratkaisu on minun juttuni, mutta todellisen suolan työhön tuo muihin kulttuureihin tutustuminen.

Olen ollut paperitehtaan työmailla valvonta- ja käyttöönottotehtävissä Ruotsissa, Espanjassa ja Saksassa. Työmaat opettivat suunnittelijalle perspektiiviä ja samalla stressin hallintaa, kun vastuulla oli 600 moottorin startti ja 12 miljoonan euron ilmanvaihto projekti. Eräässä projektissa olin valmistautunut perustelemaan tekniset ratkaisut kestävän kehityksen periaatteiden mukaan turvallisella työympäristöllä ja energian säästöillä, kun asiakkaan projektipäällikkö kommentoi: “Please don’t use words sustainability, health and safety!” Kommentin jälkeen päätin perustella ratkaisut prosessin luotettavuudella ja moottoreiden käyttöiällä – asiakas oli tyytyväinen, kun puhuttiin oikeista asioista.

Ympäristöarvot ja ihmisten hyvinvointi olivat syyt, miksi päädyin opiskelemaan talotekniikkaa. Viime vuonna pääsin suorittamaan koulutuksen ”WBCSD future sustainability Leadership Program 2016”, jossa oli 33 opiskelijaa ympäri maailmaa ja opinnot suoritettiin kolmessa maanosassa. Koulutuksen aikana tuli selvästi esiin, että esimerkiksi Intiassa asiakkaat haluavat tehdä kestävän kehityksen mukaista bisnestä, koska ei ole muuta vaihtoehtoa – kuten CocaColan edustaja kiteytti ”Ei puhdasta vettä, ei Colaa”. Pöyry on oikea paikka tehdä työtä jolla on merkitystä, ja pystymme vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin."