Maanalaiset tilat

Rakennettavan maan paikoittaisen niukkuuden ja kalleuden takia etsitään maan alta lisätilaa eri toiminnoille. Maanalainen rakentaminen tukee yhdyskuntarakenteen eheyttä ja tiiviyttä sekä mahdollistaa rakennettujen alueiden lisärakentamisen.

Teknisesti kalliorakentamiselle on Suomessa hyvät edellytykset; kallioperä on lujaa, kalliorakentamisella on pitkät perinteet ja rakentamismenetelmät ovat kehittyneitä. Lukuisten toteutettujen kohteiden myötä olemme johtavia maanalaisen rakentamisen asiantuntijoita Suomessa.

Maan alle on mahdollista sijoittaa monenlaisia toimintoja: pysäköintiä, liikenneasemia, logistiikkaa, konesaleja, myymälöitä, uimahalleja, urheilutiloja, varastoja… Joskus sijainti maan alla tarjoaa erityistä etua: esimerkiksi parhaimmat väestönsuojat on sijoitettu kallioon. Tänä päivänä suojat suunnitellaan ensisijaisesti normaaliajan käyttöä varten ja ne varustetaan ja mitoitetaan asetusten mukaisilla rakenteilla ja laitteilla.

Maanalaisissa kohteissa kallio- ja geotekniikan asiantuntijamme täydentävät kiinteistöpuolen osaamistamme. Rakennesuunnittelijamme ovat vahvasti mukana monissa kotimaisissa maanalaisen rakentamisen hankkeissa.