Teollisuus

Outokumpu Kemin kaivoksen laajennusprojekti

Pöyryn toimeksianto Outokummun Kemin kaivoksen laajennusprojektin suunnittelupalveluista

Kemi, Suomi

Projektin tiedot

Asiakas: Outokumpu

Tyyppi: Kemin kaivoksen laajennus

Aika: 2017-2021

Kromi on Outokummulle strategisesti tärkeä raaka-aine, koska se tekee teräksestä 'ruostumatonta'. Kemin kaivoksen maanalaisten toimintojen laajentaminen 1000 metrin syvyyteen varmistaa kromitoimitusten jatkuvuuden myös tulevaisuudessa.

Pöyry toimeksianto käsittää kaikki perus- ja detaljisuunnittelupalvelut mukaan lukien prosessi-, mekaaninen, layout-, rakenne-, prosessisähköistys-, ICT-, automaatio-, instrumentointi- ja taloteknisen suunnittelun sekä kalliomekaniikka- että kalliotekniikkasuunnittelun. Tukipalvelut liittyen hankintoihin, projektijohtamiseen ja -seurantaan, työmaatoimintoihin sekä käyttöönottoon ovat myös osa toimeksiantoa. Projekti toteutetaan vuosien 2017 - 2021 aikana. 

Kemin kaivokselle on tunnusomaista hyvä toiminnallinen turvallisuus, kustannustehokkuus, ympäristöystävälliset toiminnot sekä puhtaat ja asianmukaisesti hoidetut työskentely-ympäristöt sekä maan alla että maan pinnalla. Nämä mahdollistavat tehokkaan tuotannon, nykyaikaisten teknologisten sovellusten sekä kehittyneiden työmenetelmien käytön. Kemin kaivoksen toiminnan ympäristövaikutukset minimoidaan oksidisen kromiittimalmin liukenemattomuuden, painovoimaan perustuvan kemikaalivapaan rikastusprosessin sekä koko kaivoksen ja rikastusprosessin kattavan suljetun prosessivesikierron ansiosta.