Teollisuus

Kevitsan nikkeli- ja kuparikaivos

Kevitsan nikkeli- ja kuparikaivos

Suomi

Projektin tiedot

Tyyppi: Kaivokset, metalliteollisuus

Asiakas: First Quantum Minerals Ltd.

Palvelut: Suunnittelu, hankinnat ja rakentamisen projektinjohto (EPCM)

Aika: 2010-2012/jatkuu

Kaivos kestämään arktiset olot

Kevitsan sulfidinikkeli- ja kupariesiintymät ovat yksi suurimmista mineraaliesiintymistä Suomessa. Esiintymän hyödyntämiseksi First Quantum Minerals Ltd. (FQM) haki paikallista kumppania toteuttamaan hankkeen suunnittelu-, hankinta- ja rakennustöiden hallintapalvelut (EPCM). Valmistelemamme EPCM-toteutusratkaisu ja arktisten olosuhteiden perusteellinen tuntemuksemme vakuuttivat FQM:n, joka valitsi meidät työhön.

FQM luotti Pöyryn arktiseen osaamiseen ja hyväksyi aiemmin tehtyyn perussuunnitteluun tarvittavat muutokset, jotta kaivos toimisi ankarissa talvioloissa. Pöyry teki rikastuslaitoksen prosessi- ja laitossuunnittelun vuonna 2010. Työ jatkui infrastruktuurin, sähköistyksen ja automaation detaljisuunnittelulla. Koordinoimme paikalliset laitehankinnat ja rakennusurakat. Rakennustöiden alettua vuoden 2010 kesällä valvoimme rakennustöitä sekä laitteiden asennuksia ja käyttöönoton.

FQM aloitti työn tuotantokapasiteetin kaksinkertaistamiseksi samaan aikaan kun kaivoksen toteutusprojekti oli jo käynnissä. Pöyry sai tehtäväkseen laatia tarvittavat lupa-asiakirjat. Teimme kaksinkertaista tuotantoa koskevan ympäristövaikutusten arvioinnin (YVA:n), ja ympäristö- ja vesilupahakemukset jätettiin joulukuussa 2011.

Kevitsan kaivoksen tuotanto käynnistyi vuonna 2012. Pöyry toi projektiin arvokasta kokemusta arktisten alueiden mittavista haasteista. Tiimin kokemus auttoi  suuresti ympäristölupahakemusten laatimisessa. Aikataulut ja budjetit pitivät, ja toiminnan tavoitteet on täytetty.

Yhteistyö kaivoksella jatkuu laajennusprojektin merkeissä.

Kevitsan kaivoksen omistaa ja sen toimintaa harjoittaa nykyään Boliden.