Infra

Kehärata, Vantaa

Kehärata - kestävä liikenneyhteys pääkaupunkiseudulle

Suomi

Projektin tiedot

Asiakas: Liikennevirasto ja Vantaan kaupunki

Tyyppi: Raideliikenne, maanalainen rakentaminen

Palvelut: Yleissuunnittelu ja YVA, pääsuunnittelu, ratasuunnittelu, geosuunnittelu, siltasuunnittelu, tunnelisuunnittelu, rakennussuunnittelu, LVIAS-suunnittelu, telesuunnittelu, turvasuunnittelu ja työaikainen suunnittelu

Aika: 2000-2016

Kehärata yhdistää pääkaupunkiseudun asuin- ja työpaikka-­alueet ja luo raide­yhteyden Helsinki-Vantaan kansainväliselle lento­asemalle. Noin 8 kilometriä radasta kulkee kaksiraiteisessa tunnelissa, mikä on Suomessa uutta.

Helsinki-Vantaan lentoasema on pitkään kaivannut suoraa raideyhteyttä. Lisäksi ympäröivä metropolialue on kasvanut tasaiseen tahtiin, joten Liikennevirasto päätti rakentaa ympäristöystävällisen vaihtoehdon auto- ja bussiliikenteelle palvelemaan pääkaupunkiseudun työpaikkamatkailua. Kehärata on tärkeä lisä pääkaupunkiseudun julkiseen liikenneverkkoon, joka vauhdittaa samalla uusien asuinalueiden ja bisnesalueiden kehittymistä.

Pöyry on osallistunut rataosuuden yleissuunnitelman ja ratasuunnitelman laatimiseen. Olemme tehneet myös Kehäradan tunnelin ja maanalaisten asemien rakennussuunnittelua. Toimeksiantoon sisältyivät tunnelirataosuuden suunnittelu, kolmen aseman rakentamissuunnittelu sekä teknisten järjestelmien suunnittelu. Lisäksi suunnittelimme teknisiä järjestelmiä parantamaan radan liikennettä ja turvallisuutta ja helpottamaan matkustamista.