Teollisuus

Kaicell Fibers, ympäristövaikutusten arviointi

KaiCell Fibersin Paltamon biojalostamon ympäristövaikutusten arviointia koskeva toimeksianto

Paltamo, Suomi

Projektin tiedot

Asiakas: KaiCell Fibres Oy

Tyyppi: YVA- ja lupaprosessi

Aika: 2017

Pöyry on saanut KaiCell Fibers Oy:lta ympäristövaikutusten arviointia (YVA) koskevan toimeksiannon yhtiön suunnitteilla olevaan biojalostamoon Paltamoon. Arviointi kattaa KaiCellin hankkeen YVA- ja lupaprosessien läpiviennin. Ympäristövaikutusten arviointi avaa tien jalostamon lupahakemusprosessiin.

KaiCell Fibers on Paltamoon, Kainuuseen sijoittuva biojalostamohanke, jonka tarkoituksena on jalostaa Kainuun kuituvarantoja uusiin ja olemassa oleviin biotuotesovelluksiin. Hankkeessa on vahvaa osaamista metsäbiotalouden eri osa-alueilta. 

"Tämä on jatkumoa vahvistamaan KaiCell Fibersin matkaa kohti investointipäätöstä. Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme tiivistää yhteistyötä maailman johtavan metsäteollisuuden osaajan Pöyry Oyj:n kanssa. Heidän avullaan olemme rakentamassa KaiCellista vastuullista toimijaa suomalaisen kuitupuun jalostukselle. Verkostomme biotaloudessa ja metsäteollisuudessa ovat hyvällä mallilla. Hanke etenee suunnitelmallisesti", kertoo KaiCell Fibersin toimitusjohtaja Jukka Kantola.

"KaiCell Fibersin biojalostamoprojekti on hieno esimerkki biotalouden tuomista liiketoimintamahdollisuuksista. Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme tuoda projektiin sekä kansainvälisen sellu- ja biotuoteosaamisemme että paikallisen YVA-osaamisemme. Osaamisemme digitalisaatioratkaisuissa sekä turvallisuudessa mahdollistavat asiakkaillemme huippuluokan laitosten toteutuksen", sanoo Pöyryn Johan Ehrnrooth, johtaja, paperi- ja selluteollisuus.