Infra

Finlandia-talon pysäköintilaitos

Finlandia-talon pysäköintilaitos

Helsinki, Suomi

Projektin tiedot

Tyyppi: Maanalainen rakentaminen

Asiakas: Lemminkäinen Infra Oy ja Helsingin kaupunki

Palvelut: Pääsuunnittelu, kalliorakennus- ja rakennesuunnittelu, arkkitehtisuunnittelu, pohjavesi- ja painumaseurantojen hallinnointi

Laajuus: 21000 m2, kokonaislouhinnat 140000 m3

Aika: 2010-2012

Maanalainen pysäköintiluola koostuu kahdesta kaksikerroksisesta pysäköintihallista ja yhdestä yksikerroksisesta pysäköintihallista, joka toimii myös väestönsuojana.

Helsingin keskustaan Mannerheimintien ja Finlandia-talon alle louhittu laitos käsittää 650-paikkaisen pysäköintilaitoksen lisäksi lastaus- ja huoltotilat Finlandia-taloa varten sekä ajoyhteyden Musiikkitalon maanalaisiin huoltotiloihin. Osa laitoksesta toimii myös alueen väestönsuojana 3800 ihmiselle.

Pysäköintiluolan ympäristö on hyvin haastava. Pystykuilujen tuli sulautua ympäröivään arkkitehtuuriin. Laitoksen neljä jalankulkutunnelia suunniteltiin visuaalisesti poikkeuksellisen huolellisesti osaksi Finlandia-talon ja Musiikkitalon kävijöiden elämystä.