Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Rectangle 212 + Rectangle 212 + Rectangle 212 Created with Sketch. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Twitter Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta. Slice 1 Created with Sketch Beta.

LEHDISTÖTIEDOTE 15.2.2017

Pöyrylle toimeksiantoja sähkönsiirto- ja jakeluprojektien suunnittelupalveluista Unkarissa

PÖYRY OYJ   Lehdistötiedote 15.2.2017 klo 10.00 (EET)

Pöyry on saanut MVM OVITilta Szabolcsbákan sähköaseman suunnittelupalveluja koskevan toimeksiannon Unkarissa. Toimeksianto kattaa Szabolcsbáka 750 / 400 kV:n ilmaeristeisen (AIS) sähköaseman ja sitä yhdistävien 750 kV:n ja 400 kV:n ilmajohtojen kannattavuusselvityksen (tehty), suunnittelun, luvitus- ja työmaapalvelut liittyen asennuksiin, käyttölupaan ja lopulliseen dokumentaatioon.

Hankkeen suunnitteluvaiheen kesto on kahdeksan kuukautta ja lisensoinnin kuusi kuukautta. Rakennusvaihe kestää noin 18 kuukautta, ja sähköasema on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2019 lopussa.

Itäisessä Unkarissa sijaitseva sähköasema on Unkarin voimajärjestelmässä ainutlaatuinen paitsi jännitetasoltaan myös konfiguraatioiltaan. 750/400/15 kV:n yksivaihemuuntajilla on 1100/1100/240 MVA:n nimellisteho kolmivaiheisena.

Pöyry on saanut Unkarissa myös muita samanlaisia toimeksiantoja tämän tilikauden aikana. Toimeksiantoihin sisältyy kahden Unkarin ja Slovakian välisen 400 kV:n ilmajohdon (Gönyu, Sajóivanka) kokonaissuunnittelu, lisensointityö ja työmaasuunnittelupalvelut sekä 400 kV/ 120 kV:n AIS-sähköasemien laajennukset.

Vaikka erittäin suuren jännitteen (HV) sähköasemat ja ilmajohtoihin liittyvät suunnittelut ja palvelut eivät ole Euroopassa kovin yleisiä, Pöyryllä on kansainvälisen kokemuksensa ja osaamisensa ansiosta hyvät valmiudet osallistua tällaisiin projekteihin. Nämä projektit myös vahvistavat Pöyryn johtavaa asemaa Unkarin sähkömarkkinoilla.

"Pöyryn kattava tarjonta Euroopan sähkönsiirto- ja -jakelumarkkinoilla osoittaa sitoutumistamme asiakkaidemme tukemiseen muuttuvan energia-alan haasteiden keskellä. Parannetut sähköverkot ovat avainasemassa eri lähteistä tuotetun sähkön jakelussa tulevaisuudessa ja sähkön toimittamisessa luotettavasti kaikille asiakkaille", sanoo Pöyryn Sähkön siirto ja jakelu -liiketoiminnasta vastaava johtaja Frank Jarosch.

Tilausten arvoa ei ole julkistettu. Tilaukset kirjataan Energia-liiketoimintaryhmän vuoden 2017 ensimmäisen neljänneksen tilauskantaan.

Lisätietoja:

Gabor Podonyi
Johtaja, Sähkön siirto ja jakelu, Unkari
Pöyry
Puh. +36 30 251 0194

Frank Jarosch
Johtaja, Sähkön siirto ja jakelu, Energia-liiketoimintaryhmä
Pöyry
Puh. +49 899 547 7126

Tiesitkö? Pöyry on yksi maailman johtavista energia-alan konsultointi- ja suunnitteluyrityksistä, ja yhtiö on ollut mukana toteuttamassa yli 100 GW:n tuotantokapasiteettia globaalisti. www.poyry.fi/toimialat/energia/sahkon-siirto-ja-jakelu 

Tietoja Pöyrystä

Pöyry on kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö. Tarjoamme järkevimmät ratkaisut energiantuotantoon, sähkön siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, kemianteollisuuteen ja biojalostukseen, kaivos- ja metalliteollisuuteen, väyläinfraan sekä vesihuoltoon. Pöyryn liikevaihto vuonna 2016 oli 530 miljoonaa euroa, ja yhtiön osakkeet on listattu Nasdaq Helsingin pörssissä (POY1V). Noin 5 500 asiantuntijaa. 40 maata. 130 toimistoa.

www.poyry.fi