Infra

Tampereen raitiotie

Tampereen raitiotie

Tampere, Suomi

Projektin tiedot

Asiakas: Tampereen kaupunki

Palvelut: Kehitys- ja toteutusvaiheen ratasuunnittelu, katusuunnittelu, ympäristösuunnittelu, pohjatutkimukset, geotekninen suunnittelu

Aika: 2015-2021

Tampereen kaupungin jatkuva väestönkasvu aiheuttaa valtavia haasteita Tampereen joukkoliikennejärjestelmälle. Moderni raitiotiejärjestelmä osana linja-autoihin perustuvaa järjestelmää on paras tapa vastata tähän haasteeseen.

Raitiotie yhdistää toisiinsa Keskusta-alueen, Hervannan yliopistoalueen, Tampereen yliopistollisen sairaala-alueen sekä Lentävänniemen tulevat asuinalueet. Linjauksen pituus on noin 24 km. Arvion mukaan raitiotietä käyttää arkisin yli 47 000 matkustajaa vuorokaudessa.

Pöyry on vahvasti mukana raitiotien kehitys- ja toteutusvaiheiden suunnittelussa ja pohjatutkimusten laadinnassa. Suunnittelu ja rakentaminen toteutetaan allianssina yhdessä Tampereen kaupungin, VR Trackin, YIT:n ja Ratatekin kanssa.

Pöyryn suunnitteluosuuteen kuuluvat keskusta–Sampola-rataosuus, yliopiston haaran katu-, rata-, geotekninen ja siltasuunnittelu, sekä koko hankkeen johtosiirtojen ja varikon suunnittelu.

Hankesuunnitelma valmistui syksyllä 2016, ja Tampereen kaupunginvaltuusto päätti 7.11. rakentamisen aloittamisesta ja vaunukaluston tilaamisesta.